Welkom bij ff Swanjéé thuisbezorgd restaurant
Bossche Horeca in 2015 Klimaatneutraal

De gemeente 's-Hertogenbosch wil in 2015 klimaatneutraal zijn. De ca. 420 horecabedrijven spelen hier een belangrijke rol in. In samenwerking met de Has Hogeschool, Phealinc en Gemeente 's-Hertogenbosch Klimaat Neutraal is hiervoor Gérard Wolbert van Kloosterhuis Adviseurs aangetrokken om de Bossche horecaondernemers meer bewust te maken van het klimaat en duurzaamheid in het algemeen. In samenwerking met drie studentes van de Has Hogeschool zijn er bij een twintigtal restaurants scans gemaakt.
Uiteraard heeft ook ff Swanjéé hieraan meegewerkt.

Bij iedere stap van de scan werd gekeken hoe het zat met de duurzaamheid. Water, energie, verlichting, inkoop, opslag, verspilling, overal werd aandacht aan besteed. Naast duurzaamheid is een deel van het onderzoek gebruikt om naar de "gezondheid" van het menu te kijken. Dus hoeveelheid zout in gerechten, duurzame vis, etc. Hierbij is ff Swanjéé één van de koplopers van 's-Hertogenbosch. Mede doordat er altijd al met verse producten wordt gewerkt. Na een uitgebreid verslag de taak aan de Horecabedrijven om hiermee aan de slag te gaan.
ff Swanjéé is nu druk in de weer met de overstap naar LED verlichting, zuiniger gebruik van water en in september wordt de keuken aangepast met energiezuiniger apparatuur.
Samen met de gemeente gaan we naar fase 2 van het project, waarbij alles verder wordt doorgevoerd.